Slimmer werken,
blije klanten

Lean cursus: welke belt past bij mij?

De diverse niveaus van Lean cursussen worden aangegeven met de verschillende kleuren belts. Zo is er een Yellow Belt voor de mensen die graag de basis van Lean willen leren, een Green Belt voor een gevorderde Lean opleiding en de zwaarste en meest intensieve Lean opleiding is de Black Belt. Benieuwd hoe deze verschillende niveaus van Lean opleidingen er precies uitzien? Lees dan verder en vind de lean cursus die bij jou past!

lean cursus

Yellow Belt opleiding

De 1-daagse Lean cursus van de Yellow Belt is perfect als je eens de basis wilt leren van Lean management. Op deze dag wordt een combinatie gemaakt tussen theorie en praktijk. Tijdens het theoriegedeelte komen alle relevante basisbegrippen uit Lean management aan de orde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 8 verspillingen en Value Stream Mapping. Het tweede gedeelte van de dag ga je de geleerde theorie direct toepassen in een gesimuleerd bedrijfsproces. Hierdoor zie je direct hoe je Lean zichtbaar kan maken in een organisatie-omgeving. Kortom, de Yellow Belt is uitermate geschikt als oriënterende training.

Green Belt opleiding

De Lean Green Belt opleiding duurt 5 dagen en is bedoeld voor medewerkers die in een organisatie een Lean project gaan leiden. Tijdens deze Lean cursus leer je namelijk niet alleen een enorme hoeveelheid aan Lean instrumenten, maar leer je deze ook nog eens direct toe te passen in simulaties. Je kan prima de Green Belt opleiding als vervolgcursus doen op de Yellow Belt opleiding. Dit is echter zeker niet verplicht, aangezien de belangrijkste zaken uit de Yellow Belt opleiding in de Green Belt opleiding nog eens herhaald zullen worden.

Black Belt opleiding

Wie zich een echte Lean master wil noemen, kan het beste gaan voor de Lean Black Belt cursus. Binnen deze 8-daagse training leer je niet alleen de Lean instrumenten, maar ook hoe je de Lean denkwijze kan implementeren in jouw organisatie. Hierbij is bovendien aandacht voor het omgaan met de eventuele weerstand van medewerkers die kan ontstaan bij het doorvoeren van verbeteringen. De Lean Black Belt opleiding kan hiermee als het ultieme ‘neusje van de zalm’ worden gezien wat betreft de Lean opleidingen.

Nog vragen over welke Lean opleiding het meest geschikt is voor jou? Neem contact met ons op.

Ook interessant: