Slimmer werken,
blije klanten

Verschil tussen Green Belt en Black Belt

Volgens de officiële theorie worden er 3 gradaties binnen Lean Six Sigma onderscheiden. Dit zijn de Yellow Belt, Green Belt en Black Belt. De Master Black Belt is een verdieping op de Black Belt en de Champion bereidt een manager voor op het Lean programma dat binnen zijn of haar organisatie gaat plaatsvinden. De Orange Belt is vaak een tussenvorm van een Yellow Belt en een Green Belt training.

Het verschil tussen de Green Belt en Black Belt is niet voor iedereen direct helder. Daarom zetten we hieronder voor jou de verschillen op een rij.

De belangrijkste verschillen

  • De Green Belt training is er speciaal voor de toekomstige projectleiders van Lean Six Sigma projecten. De Black Belt is bedoeld voor diegenen die als Lean Six Sigma expert gaat functioneren binnen een organisatie.
  • Een Green Belt leert Lean Six Sigma projecten managen, de Black Belt leert deze projecten opzetten binnen een organisatie.
  • De Black Belt opleiding gaat dieper in op de statistiek dan de Green Belt en daarom is de Black Belt meer thuis in het statisch deel van Lean Six Sigma. Een Black Belt werkt met het statistieken computerprogramma Minitab.
  • Black Belts sturen de Green Belts aan.
  • De Green Belt training duurt 6 dagen, de Black Belt training duurt 10 dagen.

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.