Slimmer werken,
blije klanten

Ik zie Green Belt trainingen van 3 dagen maar ook van 7 dagen, waar zit het verschil?

Er zijn de laatste jaren enorm veel aanbieders van Lean Six Sigma trainingen bijgekomen. Doordat er geen wereldwijde standaard is voor deze trainingen is er ook geen standaard duur van een training. Daarnaast zijn er opleiders die enkel Lean Green Belt aanbieden in plaats van Lean Six Sigma Green Belt. Dit alles zorgt voor een wildgroei aan opleidingen en dus ook aan de duur ervan.

Lean Management is makkelijker te leren dan Six Sigma?

Lean Management wordt vaak de ‘boerenverstand-methode’ genoemd. Misschien oneerbiedig, maar niet geheel onwaar. Six Sigma is een minder toegankelijke methodiek met veel statistische componenten. Juist dit onderdeel vraagt veel tijd.

Gemiddeld genomen bestaat een Lean Six Sigma Green Belt training voor 20 tot 30 procent uit Lean onderwerpen en de rest van de training wordt besteed aan Six Sigma. Bij Lean Green Belt trainingen wordt vaak ook veel tijd besteedt aan veranderkundige aspecten (coaching van medewerkers, rol als Lean expert, teamontwikkeling etc). Het is dus belangrijk om eerst te bepalen welke onderwerpen je wilt leren bij het volgen van een training:

Wil ik:

  • Alleen Lean Management leren?
  • Zowel Lean als Six Sigma kunnen toepassen?
  • Weten hoe ik veranderingen teweeg breng?

Op basis van deze vragen kun je beter bepalen welke opleiding en opleider het beste aansluiten op jouw behoefte.


Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.