Slimmer werken,
blije klanten

Yellow Belt training: De opleiding voor aanstaande projectleden

Ben jij nog niet (zo) bekend met Lean en Six Sigma en wil je hier graag meer over weten? Dan is onze Yellow Belt training echt wat voor jou! In deze training leer je in één dag de basis van wat Lean Six Sigma precies is, en kun je direct aan de slag.

We hebben de volgende dingen voor je op een rijtje gezet:
• Wat is precies een Yellow Belt training?
• Wat leer je in een Yellow Belt training?
• Wat kun je als je een Yellow Belt training hebt gevolgd?

 

Wat is precies een Yellow Belt training

Binnen de Lean theorie is er sprake van verschillende niveaus, ook wel Belts genoemd. Je hebt bijvoorbeeld Yellow, Orange, Green en Black Belts. Een Yellow Belt training is een training op het eerste niveau. Je maakt hierbij kennis met de Lean Six Sigma theorie, en leert vooral om dit toe te passen in je eigen werkomgeving. Hoe hoger de Belt, hoe meer kennis je opdoet en hoe meer tools je leert te gebruiken.

Wat is lean yellow belt

Wat leer je in een Yellow Belt training

In de ochtend van de Yellow Belt training krijg je om te beginnen een introductie in wat Lean en Six Sigma precies is, en leer je meer over de achtergrond ervan. We vertellen je waar het vandaan komt, en hoe het zich over de jaren heen heeft ontwikkeld. Je maakt kennis met de 5 principes van Lean, en gaat onder andere aan de slag met verspillingen. Je leert deze verspillingen herkennen in je eigen werkomgeving, en zet de eerste stappen in een gestructureerde manier van verbeteren (door middel van de Six Sigma DMAIC-project structuur).

In de middag spelen we een simulatiespel. Hierbij zetten we een proces op, en proberen we de theorie die we in de ochtend geleerd hebben in de praktijk te brengen. Hierbij ervaar je dat niet alles zo simpel is als het soms lijkt! Na de simulatie gespeeld te hebben leer je als afsluiter hoe je lean kan toepassen in de dagelijkse leven, door bijvoorbeeld de 5S methode, kaizen, week– en/of dagstarts en verbeterborden.

Yellow Belt training voorbeeld

Wat kun je als je een Yellow Belt training hebt gevolg?

Na een dag training heb je een goed beeld van wat Lean en Six Sigma inhouden. Je bent bekend met de tools en begrippen, en kunt ermee aan de slag in de eigen werkomgeving. Je bent bekend met de 5 principes van Lean en de Six Sigma verbeterstructuur (DMAIC). Je kunt verspillingen herkennen, en daarmee de eerste stappen zetten op weg naar een gestructureerde verbetering.