Slimmer werken,
blije klanten

Om- en bijscholing tot Lean Green Belt

De baan van je dromen?

Door de Coronacrisis zijn er veel mensen die zonder werk zitten. Een vervelende periode, maar tegelijkertijd biedt het ook veel nieuwe kansen. Door middel van bijvoorbeeld om- of bijscholing
kan je nu op zoek naar de baan van jouw dromen. Momenteel volgen veel mensen zonder werk een opleiding tot Lean Green Belt. Met dit diploma op zak kan je aan de slag als beginnend projectleider om processen bij organisaties te verbeteren.

50 miljoen euro beschikbaar via NL Leert Door

De overheid heeft 50 miljoen euro aan subsidies beschikbaar gesteld om mensen die momenteel zonder werk zitten te ondersteunen. Dit gebeurt op 2 manieren:

  • 1. Door middel van loopbaanbegeleiding. Hiervoor is een subsidie van 700 euro beschikbaar om samen met een erkend loopbaanbegeleider op zoek te gaan naar jouw nieuwe droombaan. Hij of zij helpt je in een aantal sessie te ontdekken wat je echt wilt en hoe je daar komt.
  • 2. Ook is er een omscholings-of bijscholingssubsidie beschikbaar. Deze varieert tussen 200 en 800 euro afhankelijk van de duur van de gekozen opleiding. Met behulp van deze subsidie zou je je bijvoorbeeld al kunnen laten opleiden tot officieel Lean Six Sigma Green belt.

10 voordelen Green belt

Na het volgen van deze opleiding kan je dan gericht solliciteren op banen als procesverbeteraar. Je kan ervoor kiezen om eerst als teamlid van een verbeterteam aan de slag te gaan. Op deze manier doe je voldoende ervaring op om later als echte Lean Green Belt zelfstandig processen te verbeteren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot om- of bijscholing tot Lean Green Belt? Neem dan eens contact op met de medewerkers van Bureau Tromp. Wil je eerst meer informatie over alle subsidiemogelijkheden die er zijn. Kijk dan eens op deze pagina. Ook over NL Leert Door, de subsidiepot van 50 miljoen is een zeer nuttige pagina beschikbaar.

Om te bepalen of Lean Green Belt dé nieuwe carrierestap voor jou is, kan je je inschrijven voor de gratis Lean Webinars. Hierin wordt iedere week een onderwerp over Lean behandelt in een korte sessie van 20 minuten.

aanbod trainingen

Ook interessant: