Slimmer werken,
blije klanten

Waarom Trainen in Lean Six Sigma

In de huidige concurrerende bedrijfsomgeving is het essentieel om voortdurend te streven naar verbetering en efficiëntie. Een van de manieren waarop bedrijven dit kunnen bereiken, is door hun medewerkers te trainen in Lean Six Sigma-principes. In deze blog belicht consultant Erik-Jan ten Hooven vijf voordelen van een Lean Six Sigma-training, waaronder verhoogde efficiëntie, verbeterde kwaliteit, een cultuur van continue verbetering, persoonlijke ontwikkeling en concurrentievoordeel. Het benadrukt ook dat Lean Six Sigma-training niet alleen een investering is in het verbeteren van processen, maar ook in mensen en de toekomst van het bedrijf. Laten we deze voordelen eens nader bekijken.

Verhoogde Efficiëntie: Door medewerkers te trainen in de Lean Six Sigma-principes, kunnen zij inefficiënties in hun dagelijkse processen identificeren en corrigeren. Dit leidt tot snellere doorlooptijden, lagere kosten en een hogere productiviteit.

Verbeterde Kwaliteit: Lean Six Sigma helpt bij het identificeren en elimineren van fouten of defecten in producten of diensten. Getrainde medewerkers kunnen bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en sterkere klantrelaties door consistent hoge kwaliteit te leveren.

Cultuur van Continue Verbetering: Een training in Lean Six Sigma moedigt een mindset van continue verbetering aan. Medewerkers leren om kritisch naar processen te kijken en constant te zoeken naar manieren om deze te optimaliseren.

Persoonlijke Ontwikkeling: Naast de voordelen voor het bedrijf, biedt Lean Six Sigma training ook waardevolle professionele ontwikkeling voor medewerkers. Het versterkt hun probleemoplossende vaardigheden, besluitvorming, en leiderschapskwaliteiten.

Concurrentievoordeel: In een markt waar elke efficiëntieverbetering telt, kunnen bedrijven die investeren in de training van hun medewerkers zich onderscheiden. Dit concurrentievoordeel kan leiden tot betere marktposities en verhoogde winstgevendheid.

Lean Six Sigma training is een investering die verder reikt dan alleen het verbeteren van processen; het is een investering in mensen en de toekomst van het bedrijf. Door medewerkers de vaardigheden en kennis te geven om efficiënter en effectiever te werken, bouwt u aan een sterker, meer adaptief bedrijf dat klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Zelf aan de slag met Lean Six Sigma? Bureau Tromp verzorgd diverse trainingen.

Tijdens de eendaagse Lean Six Sigma Yellow Belt training maak je kennis met de basis van Lean en Six Sigma. De Orange Belt training gaat hier op verder en leer je ook toolings toepassen, waardoor je kunt meewerken op de verbeterprojecten.

De Lean Six Sigma Green Belt training van 6 lesdagen leid je op tot projectleider van verbeterprojecten. Je leert hoe je deze projecten zelfstandig gaat starten, uitvoeren en succesvol afronden. De Lean Six Sigma Black Belt training leert je naast uitvoeren van succesvolle verbeterprojecten ook hoe je Green Belts kunt begeleiden en hoe je afstemming met management van je onderneming aanpakt, je adviseert welke projecten opgepakt moeten worden en kunt onderbouwen waarom.

Voor de ervaren Black Belt biedt Bureau Tromp de Master Black Belt opleiding, en speciaal voor leidinggevenden (die de projecten niet zelf uitvoeren) is de Champion Belt training.