Slimmer werken,
blije klanten

10 voordelen Green Belt training

Er zijn inmiddels veel organisaties die Lean en Six Sigma succesvol hebben toegepast in hun bedrijfsvoering. Toch zijn er ook nog veel mensen die vragen hebben rondom Lean Six Sigma, zoals: ‘Welk voordeel brengt het hebben van een Green Belt voor mij?’ of ‘Is Lean Six Sigma wel toepasbaar in mijn organisatie?’. In deze blog geven we antwoord op deze vragen door de 10 belangrijkste voordelen van een Green Belt training voor je op een rijtje te zetten. Dit helpt jou om de juiste keuze te maken in hoeverre deze training geschikt is voor jou (én jouw organisatie).

10 voordelen Green Belt

10 voordelen Green Belt:

  1. Green Belts die aantonen dat ze de Six Sigma methodiek onder de knie hebben en goede resultaten behalen, worden vaak gepromoveerd in hun organisatie.
  2. Een Green Belt training vindt plaats in klassikale lessen, wat de kennis en het enthousiasme vergroot.
  3. De Green Belt training is een kortere training dan de Black Belt training.
  4. Sommige organisaties stellen de eis dat hun medewerkers eerst gecertificeerde Green Belts worden voordat ze promotie krijgen.
  5. Het is makkelijk om de prestaties van een Green Belt te evalueren. Dit kan aan de hand van een project of door het behalen van een certificaat.
  6. Bij Bureau Tromp is het ook mogelijk om de Lean Six Sigma Green Belt training in-company uit te laten voeren. Een voordeel hiervan is dat het lesplan wordt aangepast aan de specifieke wensen van het bedrijf.
  7. Management gebaseerd op data is altijd verdedigbaar. Green Belt projecten versterken dit inzicht bij werknemers.
  8. Wanneer iemand een Green Belt is, gaat de productiviteit omhoog. Er worden niet langer meer problemen opgelost, maar juist problemen voorkomen.
  9. Werknemers die een Green Belt training volgen ontwikkelen zich op het gebied van financiële analyses doordat ze leren hoe ze eenvoudige vergelijkingen moeten uitvoeren en hoe ze projectvoordelen meetbaar kunnen maken.
  10. Tot slot zorgt een officieel Green Belt certificaat er ook nog eens voor dat je een streepje voor hebt op andere kandidaten bij sollicitaties.

digitale trainingsaanbod

Ook interessant: