Slimmer werken,
blije klanten

Een Lean Six Sigma training, hoe moet ik kiezen?

Wil jij een Lean Six Sigma training gaan volgen? Maar weet je niet zo goed welke? In deze blog helpen wij je bij deze keuze door de verschillende trainingen uit te leggen en te laten zien wat de verschillen hiertussen zijn. De meest geschikte training hangt voornamelijk af van het niveau dat je wilt behalen.

Yellow Belt training

In deze 1-daagse training leer je de basisbegrippen van Lean en Six Sigma. Hierdoor weet je goed wat beide methodes inhouden en wat het verschil hiertussen is. Je begint de ochtend met een theoriegedeelte, waarna je deze geleerde kennis in de middag in een praktijkgedeelte gaat toepassen. Op deze manier leer je hoe Six Sigma in de praktijk werkt en leer je om zelfstandig aan de slag te gaan met beide methodes.

Orange Belt training

Deze 2-daagse Lean Six Sigma training zit qua niveau tussen de Yellow Belt en de Green Belt training (die wordt hieronder uitgelegd). Je leert hier eveneens over de volledige basisbegrippen van Lean en Six Sigma.  Daarnaast gaan we dieper in op Lean Six Sigma in een verbeterproject en leer je hoe je de methodes in zo’n project moet toepassen om vervolgens waarde voor de klant te kunnen toevoegen.

Green Belt training

Dit is een uitgebreide 6-daagse training waarin je wordt opgeleid tot projectleider van een Lean Six Sigma project. Je leert over alle belangrijke begrippen en bijbehorende theorie. Daarnaast leer je de methode zelfstandig binnen je eigen werk en organisatie toe te passen. Je sluit de training af met een theorie- en praktijkexamen. Hiermee worden je Lean Six Sigma vaardigheden wereldwijd erkend.

Black Belt training

Wil jij nog verder met Lean Six Sigma? Dan is de Black Belt training misschien wel iets voor jou. Na het volgen van deze 10-daagse training ben je een werkelijke Lean Six Sigma-expert. Je hebt alle kennis van de methode en je kunt andere Yellow en Green Belts binnen je organisatie aansturen. Daarnaast ben je ook de go-to person voor het management als zij vragen hebben over procesverbeteringen en Lean Six Sigma.

Master Black Belt training

Vind je het zijn van een expert nog niet voldoende? Wil je een werkelijke professional worden? Dan moet je de Master Black Belt training volgen. Na het volgen van deze 10-daagse Lean Six Sigma training heb je met werkelijk alle aspecten van Lean Six Sigma ervaring en weet je alles van de methodiek. En wat is dan het verschil tussen een gewone Black Belt en een Master Black Belt? Een Master heeft simpelweg meer verantwoordelijkheden. Zo ben je als Master verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle procesverbeteringen en stuur je alle andere Belt binnen je organisatie aan. Dus ook andere Black Belts! Na het volgen van deze Lean Six Sigma training ben je in staat om de geschikte verbeteringsinitiatieven uit te voeren.

Champion

Deze Champion training is bedoeld voor het management van de organisatie. Lean Six Sigma projecten moeten vaak door het management worden aangestuurd en dus is het handig als zij ook enige kennis van de methode hebben. Als Champion leer je deze basiskennis en leer je hoe je effectief management in een Lean Six Sigma organisatie toepast.

Dit zijn de verschillende Lean Six Sigma trainingen die er bestaan. Weet je nu al iets beter welke geschikt voor jou is? Wil je er meer over leren en wil je binnen jouw organisatie ook ‘Lean werken’? Bekijk dan onze Green Belt training eens of onze andere trainingen. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean Six Sigma training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: